Acupunctuurpraktijk De Meridiaan Dronten

en VoetreflexPlus


Moxabehandeling 


Moxa therapie maakt gebruik van het langdurig in de zon gedroogde bijvoetkruid (Artemisia vulgaris) dat een verwarmende werking heeft. Om het therapeutisch effect te verhogen wordt moxa meestal samen met acupunctuur toegepast.

Er zijn verschillende manieren om moxa te gebruiken. Door een brandend moxa kegeltje op de acupunctuurnaald te plaatsen, moxa te branden op een schijfje gember of een laagje zout op de huid of een brandende moxastick boven een acupunctuurpunt te houden, zodat warmte naar binnen in het lichaam kan trekken. De brandende moxa voegt warmte en energie toe en stimuleert Qi stroming. 

De moxa behandeling wordt gebruikt bij koude symptomen, blessures, gewrichtspijnen en vermoeidheid. Ook littekens kunnen heel goed met moxa behandeld worden. 

Een speciale toepassing is om een baby in stuitligging te helpen draaien naar hoofdligging . De moxa behandeling kan beginnen bij week 34 van de zwangerschap, als de gynaecoloog heeft vastgesteld dat de baby in stuithouding ligt en nog voldoende ruimte heeft om te draaien en de baby nog niet is ingedaald. In dat geval wordt de zijkant van de kleine teen  20 minuten per dag, gedurende 10 dagen, met een moxastick verwarmd.